Onderdeel van een Tiny Village in het bos

De Nieuwe Maesberg school wordt een onderdeel van Tiny Village De Nieuwe Maesberg. Een unieke plek verscholen in het bos, waar mensen samenleven in harmonie met de natuur en vanuit respect voor alles wat leeft. ZZP-ers en uiteenlopende talenten wonen, werken en creëren samen en in vrijheid. De kinderen hebben daarin een grote rol. Leren doe je immers met en van elkaar. Onze visie is dat het niet alleen wenselijk is dat volwassene iets aan de kinderen leren, de kinderen zijn ook zeker een enorme inspiratiebron voor de volwassene. We noemen De Nieuwe Maesberg daarom ook wel ‘de levensschool van 0 tot 100 jaar’. Na behoefte en op vraag van de kinderen worden er talenten van ons eigen team ingezet voor lessen en workshops. Denk bijvoorbeeld aan:

• Muziekles (bijvoorbeeld het starten van een eigen schoolband)

• Chai Chi/Yoga en Meditatie

• Fotografie

• Houtbewerking

• Kruiden en plantenkunde

• Dierkunde en paardrijden

• Wiskunde en taal

• Computerkunde

• Et cetera

Een eigen gebouw om zorg voor te dragen

De kinderen hebben hun eigen gebouw waar zij zelf zorg voor dragen. Dat wil zeggen dat ze hun ruimte naar eigen behoefte en ideeën mogen inrichten. Er is ruimte voor bijvoorbeeld:

• Een leefkeuken

• Een moestuin

• Een werkplaats

• Een studie ruimte

• Een dierenverblijf

• Een chillruimte

Leren doe je niet alleen onder ‘schooltijden’ en zeker niet alleen in een schoolgebouw. Het terrein van De Nieuwe Maesberg en het omliggende bos heeft een enorme toegevoegde waarde voor de school. Daarnaast zullen we regelmatig op pad gaan voor projecten buitenshuis.

Liefdevolle en gekwalificeerde begeleiders

Er wordt samengewerkt met begeleiders die jarenlang ervaring hebben met het begeleiden van kinderen die op deze manier onderwijs volgen. Zij volgen en rapporteren de individuele leerweg van ieder kind in een leerlingvolgsysteem, zowel de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten.

WhatsApp Image 2020-06-17 at 15.58.47.jp

Een kleine groep leerlingen

Onze school bestaat uit een kleine groep leerlingen, maximaal 15. Daar kiezen we bewust voor. Er is voldoende ruimte om gehoor te geven aan ieder zijn unieke leerweg, maar de groep is ook groot genoeg voor voldoende uitdaging en inspiratie onder elkaar.

©2020 door De Nieuwe Maesberg School.